Houtprojecten

Werken met hout is altijd een geliefde bezigheid voor me geweest. Sinds 2019 maak ik af en toe een lijst voor mijn schilderijen, en in de laatste maanden van 2023 groeide het idee om méér te doen met hout. Ik heb het geluk dat ik, op slechts tientallen meters van mijn huis, gebruik kan maken van een goede werkplaats!
    Ik sta graag in de keuken en vind het altijd fijn om iets lekkers op tafel te zetten. Daar horen goede gereedschappen bij, en zo kwam ik op het idee om snijplanken te maken. 
Echte 'high end' producten; luxe kopshouten hakborden. Er zit per bord voor gemiddeld € 75,- aan materiaal in, én het is een bewerkelijk en arbeidsintensief maakproces, denk aan 30 tot 50 uur, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Ook is de afwerking van hoog niveau.
Dat betekent dus ook dat ik de prijzen niet heel laag kan houden. Maar: je hebt dan wel een handgemaakte en unieke blikvanger in huis! 
Als je geïnteresseerd bent, neem gerust contact op! 

🔴= VERKOCHT      ⛔= NIET TE KOOP

Goed om te weten:

            -Een kopshouten bord of plank is gemaakt van stukjes hout waarvan de nerf verticaal staat. Het hout is heeft minder last van het hak- en snijwerk, doordat het lemmet als             het ware 'tussen' de nerven zakt. Hierdoor blijft het mes ook aanzienlijk langer scherp. 
            -Een langshouten bord of plank is gelijmd van liggende houtdelen. Hierdoor staat het mes dus dwars op de houtnerf. Dit is voor zowel de plank als het mes wat nadeliger,             omdat de nerven letterlijk worden doorgesneden, en het mes sneller bot raakt. 

  • Het spreekt voor zich dat een kopshouten bord veel gecompliceerder is om te maken, zeker als er nog een motief van andere houtsoorten in is verwerkt. 
    Het aantal zaagacties en lijmgangen (en bijhorende acties als schuren en schaven) is minimaal het vijf-voudige van de totstandkoming van een langshouten plank. En dat zijn heel wat extra uren!
    Vandaar dat een kopshouten bord duur is... maar een sieraad in je keuken!
  • Ik werk natuurlijk ook in opdracht! De te gebruiken houtsoorten, de afmetingen, de mogelijheden qua patronen en motieven, en opties als een sapgoot, handgrepen of antislipvoetjes zijn uiteraard alle bespreekbaar.