Barneveld

Een groepsexpositie met kunstenaars uit gemeente Barneveld. vanaf 9 januari 2024 (tot een nog nader te bepalen tijdstip), in Open Atelier 'Kunst Inkijk', op het Dijkje te Barneveld.
Het onderwerp is 'Barneveld' en wij hebben dit allemaal op onze eigen wijze ingevuld.  

Different Directions II

FIGS - presenteren "Different Directions II" in Galerie de EXPOOST. Ruim 30 figuratieve kunstenaars bundelen hun krachten en exposeren onder de naam FIGS.

Te zien van 30 maart t/m 5 mei 2024 in Galerie de EXPOOST, Nieuwsteeg 42 te Hoorn.

Ze hebben één ding gemeen: hun opleiding aan De Wackers Academie voor figuratieve kunst in Amsterdam. Deze plek is hun fundament, hun metaforische vijgenboom. De grillige vertakkingen en paarsrode vijgen in de punten visualiseren de verschillende richtingen die ze zijn opgegaan, de mogelijkheden die ze hadden en de keuzes die ze hebben gemaakt.

De vruchten hiervan presenteren ze in een nieuwe groepsexpositie:

Different Directions II.

Different Directions

FIGS - presenteren "Different Directions" in Galerie kunstRUIM! Ruim 30 figuratieve kunstenaars bundelen hun krachten en exposeren onder de naam FIGS.

Te zien van woensdag 31 januari t/m zondag 18 februari 2024 in Galerie kunstRUIM, Jodenbreestraat 25, Amsterdam.

Ze hebben één ding gemeen: hun opleiding aan De Wackers Academie voor figuratieve kunst in Amsterdam. Deze plek is hun fundament, hun metaforische vijgenboom. De grillige vertakkingen en paarsrode vijgen in de punten visualiseren de verschillende richtingen die ze zijn opgegaan, de mogelijkheden die ze hadden en de keuzes die ze hebben gemaakt.

De vruchten hiervan presenteren ze in een groepsexpositie:

Different Directions.

En Plein Air

Een duo-expositie met Rypke van der Ploeg. 15 december 2022 t/m 1 april 2023, in het Schaffelaartheater te Barneveld..
Wij lieten een selectie zien van wat we door de jaren heen buiten, op locatie, gemaakt hebben. 
Lees hier het artikel in de Barneveldse Krant van 16 december 2022.

Zand Erover

Een groepsexpositie, van uitwerkingen van wat wij tijdens Theater op 't Zand (16 juli 2022) gemaakt hadden. 

Van 12 september t/m 11 december 2022 in het Schaffelaartheater te Barneveld. 
Lees hier het artikel in de Barneveldse Krant van 13 september 2022.

Vergezichten

Een solo-expositie, met selectie van mijn portretten en landschappen van het Kootwijkerzand. 

Van 13 augustus t/m 22 september 2022 in de Protestantse Werenfriedkerk te Westervoort. 

Kunstetalage-route Barneveld 2021

Van 1 t/m 29 mei 2021 kon ik 13 werken exposeren uit de Kootwijkerzand-serie in de etalage van Jeroen Beekman, een damesmodezaak aan de Langstraat 7-9 te Barneveld.

Ruimte 

In de nazomer van 2021 deed ik mee met een groepsexpositie in het nieuwe pand van het Open Atelier te Barneveld. Lees hier het artikel in de Barneveldse Krant.

Perspectief

Van februari t/m eind april 2021 hadden we een groepsexpositie in het Open Atelier (oude pand van CoolCat). Lees hier het artikel in de Barneveldse Krant.

Asje Bedankt

Vanaf 23 januari 2021 hadden we in het Open Atelier een afscheidsetalage ingericht om de burgemeester te bedanken voor zijn warme betrokkenheid bij beeldende kunst in de gemeente Barneveld in het algemeen en bij de kunstenaars van St. KCB in het bijzonder. Volgens een woordvoerder kende hij alle kunstenaars bij naam, gaf hij bij meerdere openingen van tentoonstellingen acte de préséance als burgemeester en was hij ook persoonlijk (samen met zijn vrouw Aly) enthousiast over het Open Atelier/Kunstuitleen- initiatief.

Aandacht voor elkaar

Van 11 december 2020 t/m 27 februari 2021. In het Open Atelier te Barneveld hebben we een pop-up expositie lopen dat voortvloeit uit het landelijke initiatief 'Aandacht voor elkaar', in deze tijden van corona. Tientallen kunstenaars uit Barneveld en omgeving doen hieraan mee.

Vrijheid

Van 2 oktober 2020 t/m 5 mei 2021 hadden we een groepsexpositie in het Schaffelaartheater te Barneveld. Meer info op de website van Stichting Kunstcollectief Barneveld.

Lees ook het artikel (pagina 1 en pagina 2) in de Barneveldse Krant.   

De realist en de expressionist

Van 1 juni t/m 20 augustus 2020 kon ik samen met mijn goede vriend Arnout van der Heijden exposeren in de Elisabeth Otter-Knol Stichting te Amsterdam. We lieten onze interpretaties zien van het Kootwijkerzand. Het affiche is gemaakt door Arnout.

Kunstetalage-route Barneveld 2020

Van 11 januari t/m 1 februari 2020 deed ik weer mee met de Kunst Etalages Barneveld. Met 'Mallorca Park', én de kleine oliestudie. In de etalage bij Soels Herenmode, Langstraat 45 te Barneveld.

Los Zand 

Een groepsexpositie, van werk dat geïnspireerd werd door het Kootwijkerzand. De aanloop hier naartoe markeerde voor mij het startpunt van een lange reeks 'Kootwijkerzand'-schilderijen.

Van 5 oktober 2019 t/m eind februari 2020 in het Schaffelaartheater te Barneveld. 

Kunst Kijk Route Barneveld 2019

6/7/8 september 2019. Deelname aan de Kunst Kijk Route gemeente Barneveld. Ik stond op het Gelders Erf, in een schuur bij Kasteel de Schaffelaar. Veel publiek, veel leuke gesprekken!

Kunstetalage-route Barneveld 2018

In januari 2018  heb ik 2 werken uit mijn afstudeer-serie bij Elroba in de etalage mogen zetten. 

Eindexamen expositie

Van 6 t/m 15 juni 2017 exposeerden alle eindexamenkandidaten, waaronder ik, een selectie van hun werk op de Wackers Academie

Expositie Brittany

Eind mei 2016 ben ik een weekje met een aantal vrienden 'en plein air' gaan schilderen aan de Bretonse kust; bij Pors-Hir. Vanaf 19 juni 2016 exposeerden we dat werk een vijftal weken in Gallery 48

Maas en Boonzaaijer

Vanaf 30 juni t/m 30 augustus 2013 heb ik samen met Jeroen Maas geëxposeerd in de Hervormde Kerk te Gendt
Mijn eerste 'serieuze' expositie! Ik had wat landschappen en portretten, Jeroen Maas zeer kleurrijk mandala-achtig abstract werk

Doorlopende exposities van eigen werk

Uitsluitend op afspraak kun je mijn werk komen bekijken in mijn atelier aan huis.
Neem contact op via het contactformulier of via 06-30 16 22 82 (ook WhatsApp mogelijk).