"En Plein Air": een duo-expositie met Rypke van der Ploeg. 15 december 2022 t/m 1 april 2023.

Vanaf 15 december exposeer ik samen met Rypke van der Ploeg weer in het Schaffelaartheater te Barneveld. Wij laten een selectie zien van wat we door de jaren heen buiten, op locatie, gemaakt hebben. We hebben ieder een zeer eigen stijl en ook onze onderwerpen verschillen. Dat maakt het tot een diverse expositie, de moeite van het bekijken zéker waard!

In de Barneveldse Krant van 16 december 2022.


"Vergezichten": nieuwe expositie. 13 augustus t/m 2 september 2022.

Vanaf 13 augustus houd ik een solo-expositie in de Protestantse Werenfriedkerk te Westervoort . Ik laat daar een selectie uit mijn Kootwijkerzand-serie en portretten zien.
Zie ook de website van de Werenfriedkerk.
Openingstijden:
13 - 19 - 20 - 21 - 26 - 27 augustus van 11.00 tot 15.00 uur,
en 2 september van 11.00 tot 21.00 uur.


Kunstetalage-route Barneveld, 1 t/m 29 mei 2021.
Ik kon 13 werken exposeren uit de Kootwijkerzand-serie in de etalage van Jeroen Beekman.
Adres: Langstraat 7-9, 3771 BA, Barneveld.


Vanaf 23 februari 2021: Etalage-expositie PERSPECTIEF Affiche PERSPECTIEF

Georganiseerd door Stichting Kunst Collectief Barneveld
In crisistijd brokkelen zekerheden af en voelen mensen zich onveilig. Perspectief ontbreekt. Iets om naar uit te kijken, iets om dingen in de juiste proporties te kunnen zien en te doorgronden, een standpunt om te bepalen, zicht te krijgen op goede ontwikkelingen. Kunstenaars hebben daar een eigen visie op. Zij kunnen dingen in beeld brengen die onzegbaar zijn.

De etalage van het Open Atelier / Kunstuitleen Barneveld , waar Stichting Kunst Collectief Barneveld sinds vorig jaar actief aan de weg timmert, leent zich bij uitstek voor een opbeurende, interessante en inspirerende etalage-expositie waarin PERSPECTIEF in zowel de letterlijke en figuurlijke betekenis een grote rol speelt. Deze tentoonstelling is corona-proof te bezichtigen in het centrum van Barneveld, vanaf 23 februari t/m 24 april 2021.
Adres: Jan van Schaffelaarstraat 6, 3771 BT, Barneveld

Deelnemende kunstenaars:
Esther van Beek, Manuel Boonzaaijer, Julia Borsboom, Jan van den Brink, Henk Derksen, Ton van Dieën, Hanny van Ee, Yoke Ferwerda, Jan Hiensch, Davitha van de Kuilen, Thea Lagerwij, Geke van Maanen, Rypke van der Ploeg, Evert Schimmel, Joke Tolkamp, Wilma van den Top, Henk Jan Witteveen, Brigitte Veltman en Liesbeth Zethoven.Vanaf 23 januari 2021: Afscheidsetalage voor vertrekkend burgemeester Asje van Dijk.

Ter ere van het afscheid van burgemeester Asje van Dijk hebben de kunstenaars van Stichting Kunst Collectief Barneveld iets moois bedacht: een afscheids /uitzwaai etalage! Het voormalig pand van Cool Cat aan de Jan van Schaffelaarstraat is sinds een klein jaar in gebruik als Open Atelier / Kunstuitleen .

In de etalage van het pand hangt vanaf zaterdag 23 januari “afscheidskunst” om de burgemeester te bedanken voor zijn warme betrokkenheid bij beeldende kunst in de gemeente Barneveld in het algemeen en bij de kunstenaars van St. KCB in het bijzonder. Volgens een woordvoerder kende hij alle kunstenaars bij naam, gaf hij bij meerdere openingen van tentoonstellingen acte de préséance als burgemeester en was hij ook persoonlijk (samen met zijn vrouw Aly) enthousiast over het Open Atelier/Kunstuitleen- initiatief.

“Wij willen de burgemeester op onze eigen manier eren en bedanken voor alles wat hij voor ons heeft betekend, zowel in woord als gebaar”. De kunstwerken - die alle als uitgangspunt het vertrek van de burgemeester hebben - zijn heel verschillend van karakter. Terwijl het ene kunstwerk “vrolijk proost” op zijn vertrek is het onderwerp van het andere werk de lege plek die hij achterlaat…..

De kunstenaars van Stichting Kunst Collectief Barneveld wensen Asje en Aly van Dijk nog vele mooie jaren samen!
Deelnemende kunstenaars: Aukje Westra, Brigitte Veltman, Henk Derksen, Jan Hiensch, Julia Borsboom, Kees Weimer, Manuel Boonzaaijer, Ton van Dieën, Wilma van den Top, Wijnand Thomassen en Yoke Ferwerda.

Adres: Jan van Schaffelaarstraat 6, 3771 BT, Barneveld


11 december 2020 - 27 februari 2021: Expositie 'Aandacht voor elkaar'

In het Open Atelier te Barneveld hebben we een pop-up expositie lopen dat voortvloeit uit het landelijke initiatief 'Aandacht voor elkaar', in deze tijden van corona. Tientallen kunstenaars uit Barneveld en omgeving doen hieraan mee en het resultaat is buitengewoon veelzijdig en de moeite waard!
Na de lockdown gratis toegankelijk op vrijdagen van 11.00 tot 16.00 uur en zaterdagen van 13.00 tot 16.00 uur. Tip: (bijna) alle werk is te koop!
Adres: Jan van Schaffelaarstraat 6, 3771 BT, Barneveld


25 september 2020 - eind mei 2021: Expositie '75 jaar Vrijheid'

In het Schaffelaartheater is momenteel een groepsexpositie gaande met als thema: '75 jaar vrijheid'. Tientallen kunstenaars hebben zich laten inspireren door het feit dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven. Na de lockdown gratis toegankelijk op afspraak.
Adres: Theaterplein 1, 3772 KX, Barneveld


Doorlopende exposities van eigen werk

Uitsluitend op afspraak kun je mijn werk komen bekijken in mijn Atelier aan huis, en/of in het Open Atelier.
Neem contact op via het contactformulier of via 06-30 16 22 82 (ook WhatsApp mogelijk).
Adres Atelier aan huis:
de Bondgenoot 11, 3772 BX, Barneveld
Adres Open Atelier:
Jan van Schaffelaarstraat 6, 3771 BT, Barneveld