Oplichterspraktijken 2

Op 29 januari 2021, 16.24 uur, plaatste ik onderstaand bericht op mijn Facebook-pagina:
Ik ben zojuist beroofd van 'intellectueel eigendom' op Instagram!
Ik had het filmpje van het ontstaan van het portret van burgemeester Asje van Dijk geüpload als IGTV op mijn Instagram. Mijn schilderij, mijn videobeelden, mijn creatie.
Iemand anders doet zich voor als de eigenaar en heeft Instagram gevraagd de video te verwijderen, wat inmiddels gebeurd is.
Na een chat met de helpdesk van Instagram weet ik nu dat ik een deskundige moet inhuren die voor mij bewijst dat de video toch echt van mij is!!
Dit is toch een beetje de omgekeerde wereld

Verneem graag van jullie als jullie dit ook hebben meegemaakt! Bedankt
https://youtu.be/Gkojp1u-liA

Bovenstaande was rond 16.15 uur vanmiddag.
Update (20.00 uur):

Ik ben op dit moment bezig de video te voorzien van de tekst Copyright Manuel Boonzaaijer (door de hele video heen) en ben van plan het weer als IGTV te uploaden op Instagram.
Ondertussen chatte ik verder met de zogenaamde helpdesk van, of voor, Instagram. (https://instagram.contactnummernederland.com/) Zie foto's 5,6,7.
Toen ik de mededeling deed dat ik de video aan het bewerken was, meldden zij mij dat mijn Instagramaccount gehackt was. Kostte € 50,- om dat ongedaan te krijgen.
Daar trap ik dus niet in. Ik heb snel gegoogeld naar hoe je zoiets zélf kon oplossen, gratis. Is inmiddels gebeurd: Heb een ander wachtwoord en een tweetrapsbeveiliging aangemaakt.
Hieronder foto's van het gesprek met de 'helpdesk':

Goed, nadat ik op eigen kracht (en gratis!) mijn Instagram beter had beveiligd, zette ik vol goede moed het inmiddels (her)bewerkte videootje van de burgemeester weer op mijn Instagram-account. Nu zeer goed voorzien van de tekst 'Copyright Manuel Boonzaaijer'.
Verdorie, een half uur later kreeg ik wéér een mededeling van Instagram, dat de video binnenkort verwijderd zou worden!
Wat ook gebeurde.
Deze keer was de reden dat op de gebruikte muziek rechten zouden zitten, volgens Sony Music Entertainment.
Snap ik niet, want ik zet de video op Windows Video Editor in elkaar, en zet vervolgens de muziek eronder in YouTube, die een hele database heeft met RECHTENVRIJE MUZIEK. Dan zit je veilig, zou je denken. Niet volgens Sony, dus.
Ze bieden me de mogelijkheid om in APPEAL te gaan, maar daar heb ik nu nog niet zo'n zin in.
Gelukkig blijft de oorspronkelijke versie van deze video gelukkig wel op YouTube staan (tuurlijk, met hún muziek...) met de doorlink naar mijn website, en ook op Facebook.
Nu zit ik wat te fröbelen met Magix Music Maker, om éigen muziek eronder te plakken, maar dat wordt een lang, heel lang verhaal. Misschien komt dat nooit af. Ik heb al zo weinig tijd om te schilderen... ;-)