Oplichterspraktijken 1

Op 18 januari 2021 kreeg ik een mailtje binnen op info@manuelboonzaaijer.com. Iemand was geïnteresseerd in een schilderij van me, het portret van Frank Zappa. Oh, wat een leuke verrassing. Ik voelde me gevleid. Het is toch een blijk van waardering voor je kunstenaarschap!
Maar, naarmate de conversatie vorderde, werd het steeds duidelijker dat het om een poging tot oplichting ging.
Maak kennis met ene 'Olaf Baumgart', die heel erg zijn best doet om gratis een schilderij in zijn bezit te krijgen:
Ik ben er 100% van overtuigd dat zijn naam gejat is, en zijn emailadres voor de gelegenheid is aangemaakt, dus ik scherm deze gegevens ook niet af in onderstaande tekst. Bovendien ben je zo gewaarschuwd, mocht jij ooit eens een mail krijgen van olafbaum657@gmail.com!

(Klik hieronder op Read More)

Oplichterspraktijken 2

Op 29 januari ben ik beroofd van mijn 'intellectuele eigendom' op Instagram! Een video die ik had gemaakt van het ontstaan van het portret van burgemeester Asje van Dijk. En dat een paar dagen ná het debacle met Olaf de Oplichter die het op mijn portret van Frank Zappa voorzien had (zie: Oplichterspraktijken 1). Ik val weer met de neus in de boter...

Het ondernemerschap naast het kunstenaarschap

Ik vond ergens het onderstaande verslag, leuk om hier even te posten!
Op 16 maart 2016 woonde ik een lezing bij op de Wackers Academie, van vier oud-studenten. Zij vertelden hoe zij als zelfstandig kunstenaar aan de weg timmerden en hun ervaring, contacten en bereik uitbreidden.
Daarvan heb ik aantekeningen gemaakt en uitgewerkt in onderstaand verslag:
(Klik hieronder op 'Read more')